28. dec, 2015

uit de comfortzone...

Het hing al een aantal jaren in de lucht... het wijzigen van raceday Tourist Trophy Assen en daarmee ook de FP/QP. In 2016 gaat het toch echt gebeuren! De zo vertrouwde zaterdag als racedag waarmee we ons in Nederland onderscheiden wordt toch echt een onopvallende in het rijtje zondagen. We lijken wel meelopers en na 85x worden we nu echt uit onze comfortzone getrokken. Nog maar net bijgekomen van die verandering moeten we ons alweer aanpassen. Dit keer voor de WSBK. Het komend seizoen zal er op zaterdagochtend 1 training gereden worden, waarna de superpole zal plaatsvinden. Om 13.00 uur wordt race 1 verreden. Op hetzelfde tijdstip een dag later zal race 2 zich aandienen. En dan is er nog de superpole voor de WSS die even voor race 1 van WSBK op zaterdag gaat plaatsvinden. Wat een veranderingen... het eerste dat bij mij naar boven kwam met dit nieuws was de race in Assen die na veel, heel veel uitstel uiteindelijk werd afgelast. Iedereen droop letterlijk en figuurlijk af. Kijk, dat is een voordeel... gespreid risico. De overige voor- en nadelen laat ik aan jullie. Voor beide valt er genoeg te bedenken.
Tenslotte is er nog het British Superbike dat in 2016 "laat" verreden wordt tijdens het eerste weekend van oktober. Het voordeel daarvan is dat het motorseizoen heerlijk lang door gaat!
We zetten de blik op scherp richting seizoen 2016. We gaan ons weer inlezen mogelijk een 'nieuw' team leren kennen, rijders die van zadel gewisseld zijn, teams die de kleurstelling aangepast hebben en de wisseling van dagen... kortom: wat zijn wij motorsportliefhebbers toch flexibel :)

25. dec, 2015

Feestdagen

Beste bezoeker, ik wens je hele fijne feestdagen en alvast een goede jaarwisseling.

20. dec, 2015

De winterstop met een snufje van onze passies

December, de cadeaumaand bij uitstek. Niet alleen vanwege Sinterklaas en Kerstmis maar ook de verjaardagen; daarnaast nog een blik vooruit op 2016. Het was een weekend dat in het teken stond van onze passies die beide een winterstop hebben, maar helemaal loslaten doen we het natuurlijk niet!
Zo had ik een super mooie Ducati jas gehad voor mijn verjaardag en ging ik de juiste maat passen. Natuurlijk ga je dan niet alleen passen, maar even genieten in die showroom met blinkende Italiaanse schone 2-wielers. Verwonderd vraag ik mezelf af “waarom trekt het toch zo, je kent alle modellen toch wel, niks nieuws aan...” het antwoord weet ik nog steeds niet, waarschijnlijk omdat het zo mooi is? Hoewel het geen ogen en geen mond heeft om je naar “het” toe te trekken, lonkt het wel degelijk. Onderweg alvast een vooruitblik op de paddocks en races van 2016, waaronder Brands Hatch waar ik met de aanstichter van deze passie (red: vader) naar zal afreizen. Ik kijk er nu al naar uit! Vooral naar het hotel waar ooit het brandalarm midden in de nacht afging...
Maar er was meer. Ook de passie triathlon speelde dit weekend een aanzienlijke rol in huize Ducatiste. Manlief was jarig en verwachtte alles behalve deze cadeaus; dat is nu net de bedoeling! Te beginnen met iets ‘simpels’ werd de spanning opgevoerd. Na het passen van het 1e cadeau, een transparant regenjasje voor de wedstrijden, was daar cadeau 2. Jaargang 1, nummer 1 van het magazine “Leon & Triathlon” waarin duidelijk werd dat seizoen 2015 meer dan geslaagd was met de vele prijzen en klasseringen. Maar de klapper kwam daarna... een ware Carbon Disk, voor de leek, een dicht achterwiel voor de tijdritfiets. Een al maanden gewild item waarbij ik steeds maar smoesjes moest verzinnen om hem niet te veel aandacht eraan te laten schenken met het gevaar dat hij dit zou bestellen. Het waren zware tijden.... ;)
Normaliter ben ik niet van het promoten van individuele bedrijven maar in dit geval gaat er zeker een compliment naar Canyon Nederland. Een wiel is niet zomaar een wiel. Dankzij hen heb ik naast kennis van motorfietsen nu ook wat kennis vergaard op het gebied van tijdritfiets en attributen. Als klap op de vuurpijl om de voorpret naar 2016 compleet te maken ook maar geboekt om wederom Ironman Maastricht te beleven, waarbij ik ongestoord kan gaan genieten en niet hoef te combineren met Gamma Racing Days... die zijn een week eerder. Goed geregeld, elk weekend een passie; 2016... kom maar op!

Red Bull Knock Out

De Red Bull Knock Out ofwel strandrace in Scheveningen

We hebben ernaar toe geleefd en nu is het alweer voorbij. Waar de een moe maar voldaan huiswaarts keert, doet de ander dat met een gevoel van teleurstelling. Teleurstelling omdat ze net niet die halve of hele finale hebben behaald of teleurstelling omdat ze al vroeg tijdens de kwalificatie op zaterdag moesten uitstappen wegens motorpech of andere redenen.
Dat het een draak van een baan was, mag duidelijk zijn. Motoren, pakken, helmen en gezichten vol met zand. Hier en daar een tactisch tikje uitgedeeld om even te kruisen en zo je concurrent letterlijk wat zand in de ogen te strooien. De vele deelnemers, de baan, het water, de massaal toegestroomde toeschouwers, de pitstraat, de wasstraat, verplichte (tank)stop... het was een mooi evenement waar veel voobereiding bij kwam kijken. Chapeau aan de RBKO organisatie maar laten we al die vrijwilligers niet vergeten, want zij moesten zich ook staande houden en af en toe zandhappen, weliswaar vanwege de weersomstandigheden die eigenlijk bar en boos waren. Lof voor al deze mensen.
Een verrassende winnaar die in mijn ogen terecht heeft gewonnen. Als je onder deze omstandigheden op zo'n zware baan vanaf ronde 2 overeind kan blijven, de juiste tactiek kunt kiezen en zoveel met het voorwiel omhoog kunt rijden, je pitstop zo uitdenkt en zelf zo hard kunt lopen met de motor aan de hand in de pitstraat, zelfs nog tijd hebt voor wat interactie met de camera en dan ook nog eens een ereronde als wedstrijdronde rijdt, tja, dan heb je terecht gewonnen!
Van harte met deze mooie overwinning Axel v.d. Sande maar ook een felicitatie voor ALLE deelnemers want stuk voor stuk zijn het ware bikkels.  Ik zeg op naar volgend jaar!