Triathlon Tijdritfiets te koop

  • Canyon Speedmax 9.0 CF
  • Lengte eigenaar: 1.85 m.
  • Veel instelmogelijkheden
  • Volledig Dura Ace DI2 elektronisch afgemonteerd
  • Groepen 53-39, 11-28
  • ISM Adamo zadel
  • 2 bidonhouders achterop
  • 1 bidonhouder op ligstuur
  • Reynolds Strike 60mm

Inclusief alle benodigheden, zoals reserveonderdelen, batterijlader en onderhoudsboekje (officiele beurt gehad).

De fiets is nooit gevallen of anderszins beschadigd geraakt en werd tot ca vorig jaar uitsluitend als wedstrijdfiets gebruikt. Na elke wedstrijd (en later training) een schoonmaakbeurt gehad en onderdelen goed onderhouden. 

De hele snelle koper ontvangt een gratis startbewijs voor een Triathlon wedstrijd in juni 2019 (afstand 1/8, 1/4 of estafette)

ps. deze fiets heeft de eigenaar meerdere malen naar het podium gebracht. Wie wil er nu niet zo'n "podium fiets" Lacht

2e AAB Westland Triathlon op 23 juni 2019

Vanaf vandaag, vrijdag 1 maart 2019, is de inschrijving geopend voor onze 2e AAB Westland Triathlon.

Helaas moesten we vorig jaar besluiten om de gezondheid van deelnemers boven een triathlon te plaatsen en zijn we omgeschakeld naar een run-bike-run. Even goed een mooi evenement met veel enthousiaste reacties, maar we gaan na-tuuur-lijk voor een echte triathlon.

Je kunt deelnemen aan de 1/4 of 1/8 afstand en vindt je 3 onderdelen te pittig, schrijf je dan in met nog twee anderen om in estafette vorm mee te doen.

We zien je graag aan de start EN finish op 23 juni 2019.

 

1e AAB Westland Triathlon

Na maanden van voorbereiding was het moment daar. 8 juli 2018, de eerste AAB Westland Triathlon.

Met ons organisatiecomité kregen we te maken met kleinere tegenslag die gelukkig werd opgelost, maar daarna een grotere tegenslag. Teleurstelling vooral.

Het is al wéken schitterend weer. Geen enkele drup is er gevallen. Prima zomer dus! En uitgerekend die prima zomer zette een streep door onze échte triathlon. Ook al hadden we bewust gekozen voor stromend water, toch bleef ook hier de blauwalg niet weg. De meting was dusdanig hoog dat we geen keuze hadden en moesten besluiten om het zwemmen af te blazen. Enorm zuur voor ons als organisatie maar natuurlijk ook een tegenvaller voor de deelnemers. Juist in dit water wat doorstromend is en waar  toeschouwers het hele eind kunnen meelopen, was ongeschikt. Ongeschikt om risico’s te nemen voor onze atleten. Die verantwoording wilden en konden we niet nemen.

En zo werd onze eerste editie geen swim-bike-run maar een run-bike-run. Hier en daar wat boze (of eerder teleurgestelde) reacties maar ook wij als organisatie baalden echt enorm. Het was niet anders en we moesten ons flexibel opstellen. Improviseren en herinventariseren. Meer lopen, onder de zomerse omstandigheden betekent ook meer water, bekertjes enz. Tal van andere zaken moesten ineens geregeld en gewijzigd worden. We besloten er hoe dan ook een mooie dag van te maken.

En toen was het zover… het werd 8 juli 2018. Een dag waarop de spanning toe nam. Zouden we overal aan gedacht hebben, zou alles goed gaan, zouden alle deelnemers veilig finishen, hoe zou de wedstrijd door de buitenstaanders beoordeeld worden. We gingen het zien.

Het startschot klonk en de ¼ afstand startte om 9.00 uur voor 2 rondjes hardlopen van 2,5 km over de Wielerbaan. Een verrassing voor een aantal niet-Westlanders: er zitten leuke klimmetjes in het parkoers. Men was positief verrast. Het is weer eens wat anders. Na de 2 rondjes gingen zij de fiets op voor 4 rondjes van 10 km over een redelijk snel parkoers. Dwars door de Glazen Stad zoals Westland genoemd wordt. Langs en tussen de kassen door, naar een iets smaller deel parallel aan de Veilingroute om vervolgens wat slingerend bij het beginpunt aan te komen en te starten aan de volgende ronde. Inmiddels was de 1/8 afstand ook op gang gekomen. Zij liepen 1 ronde van 2,5 km, gevolgd door 2 rondjes van 10 km fietsen en aansluitend nog 2 rondjes van 2,5 km hardlopen. De deelnemers van de ¼ afstand mochten nog eens 3 rondjes van 2,5 km lopen. 

De zon brak door en het werd behoorlijk warm. De meeste toeschouwers waren ook aangekomen en vooral rondom de wisselzone en de wielerbaan was het een drukte. Wat leuk om zoveel mensen te zien die allemaal genoten, aanmoedigden, floten.

De sfeer was enorm! Ook al wisten we hoeveel deelnemers er zouden zijn en konden we inschatten dat er zoveel toeschouwers zouden komen, als het eenmaal zover is en je ziet al die mensen genieten en je ziet hoe groots het is… tja dan ben je toch trots? Ik wel! 

Ik wil niet overdrijven en doe het ook zeker niet maar als zoveel deelnemers, publiek en jury NTB zo enthousiast zijn, dan kun je niet anders dan vol trots terugkijken. Atleten uit het land die me uit het niets aanspreken en aangeven er volgend jaar zeker weer bij te zijn, doet iets met je. En wat te denken van de positieve reacties op zowel het fiets- als het loopparkoers. Zelfs een opmerking dat we het zo groots hebben aangepakt… inderdaad, we hadden klein kunnen starten met 50 deelnemers of 100 deelnemers, maar we willen professioneel zijn of niet en daar moest naar gehandeld worden. Het werden dus 300 deelnemers. Om een dag dan met zoveel positiviteit af te sluiten, zoveel lovende woorden en zoveel enthousiasme: hoe geweldig is dat!

En het mooiste is nog dat er nauwelijks iets gebeurd is. Een struikelgevalletje met een schaafwondje, slechts een loper die even last kreeg van de warmte en opgevangen moest worden en een fietser die met zijn pedaal in de bocht het asfalt raakte. Hij zelf hield er een kniewond aan over maar geen ernstige blessure; zijn fiets helaas wel ☹ Zuur voor hem, maar met zoveel deelnemers en deze hitte waarbij de temperatuur naar 25+ graden op liep, kunnen we alsnog stellen dat er weinig gebeurd is. Meedoen is belangrijker dan winnen, hoewel dat natuurlijk wel erg leuk is, maar gezond finishen is en blijft het belangrijkst.

Ik wil alle deelnemers bedanken voor hun deelname, alle toeschouwers voor hun support, alle sponsoren, materiaalsponsoren, de partners (zoals beschikbaar stellen parkeerplaatsen), de microfonist/speaker Arjen voor zijn vlotte babbel, vele informatie en grappige opmerkingen, de deelnemende collega’s van AAB en ook zeker alle leden van het organisatiecomité en de vrijwilligers tijdens de op- en afbouw en op de wedstrijddag zelf, want zoals ik al zei: veilig finishen is het belangrijkste en daar hebben zij een groot deel in bijgedragen.

Op naar editie 2019… ben jij er bij als we definitief besluiten een vervolg eraan te geven? Inclusief zwemmen.. dat dan wel 😊

Mocht je enige twijfel hebben, bekijk dan de foto’s voor een goede impressie.Foto's: 

http://www.glennmostert.nl/nl/AABTriathlon 

https://www.flickr.com/gp/141297887@N05/9Lm3R1 

Uitslagen inclusief tussentijden en per categorie:

http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2018/jul/8/honselersdijk/index.html

 

 

 

 

Met dank aan Wilma Broch (Groot-Westland)