24. dec, 2018

Feestdagen

Iedereen hele fijne feestdagen gewenst!

8. jul, 2018

1e AAB Westland Triathlon

Lees het verslag over de 1e AAB Westland Triathlon in het menu 'triathlon' of klik op de link in deze kop.

1. jul, 2018

TT Assen ... wat ben je speciaal

De TT van Assen… met mijn 38 jaar toch alweer de 29e editie. Het was een speciaal weekend, niet in de minste plaats om het weer. Stralend blauwe lucht met veel, heel veel zon. Zelfs de buitenlandse vrienden merkten op “in Assen hoort het te regenen” waarop ik met een glimlach reageerde dat ik toch blij was dat zij de Italiaanse of Spaanse zon hadden meegenomen. Het zorgde voor goede omstandigheden, een gezellige sfeer en natuurlijk prachtige plaatjes.
Ik bevond me in de gelukkige positie dat ik aan de binnenkant van de baan (Haarbocht/Strubben) een kijkje mocht nemen. Wat sta je er dan met je neus bovenop.. en wat te denken van de sound als ze pitlane uitrijdend op het gas gaan. Met een blik op het strakke asfalt, de blauwe lucht en het vele grind, waan je je heel even op een andere planeet. Draai je je om dan zie je de nieuwe Haarbocht tribune, prachtige plekken, heerlijke kuipstoeltjes met rugleuning, perfect faciliteiten met voldoende toiletten en horeca en goed oog voor invaliden.
Eenmaal terug in de paddock valt mijn oog op die andere nieuwe tribune, de Winterdijk tribune die ervoor zorgt dat ons kleine kikkerlandje maar mooi de langste tribune heeft van Europa. 1,5 km lang!
Even sta ik stil, kijk nogmaals rond en besef me dat WIJ toch wel een van de mooiste circuits hebben. Niet omdat het Nederland is, ik kan het beargumenteren. Goede faciliteiten, mooie nieuwe tribunes, schoon, technisch mooie layout van de baan, bijzonder asfalt en je zit ook nog eens dicht op de baan.. dat is veelal anders. Ja Assen we zijn trots op je!
Arjan Bos gaf in het TT journaal al aan dat de verkeersomstandigheden verbeterd zouden zijn ten opzichte van voorgaande jaren. Op zaterdag was het in elk geval heel goed geregeld. Het verliep vlot en de afzettingen en routes waren goed aangegeven en goed begeleid door de verkeersregelaars.
We mogen trots zijn dat ons kleine landje het zo goed doet ten opzicht van die grote spelers binnen en buiten Europa. Overigens is dat niet alleen het geval qua baan. Heb je de bokalen gezien voor de podium kandidaten? Prachtig handwerk in goud, zilver en brons. Een motor die een wheelie uitbeeld. De nummer 2 iets meer dan de nummer 3 en de nummer 1 nog meer dan de nummer 2. Prachtig idee!
De omstandigheden waren dus goed, nee, perfect! De sfeer al evenzo. Wat een warmte mocht ik weer ontvangen van zovelen. Zoveel lieve mensen die me hebben aangesproken, geweldige woorden en lieve glimlachen te over. Uiteraard bij Ducati, maar ook bij Yamaha was er toch weer iemand blij om me te zien en dat geld ook voor dé fotograaf die in een flits van een seconde kon vastleggen dat ik daar naar binnen glipte. Zo snel als ik was, zo snel was hij ook om dit grote geheime bezoek vast te leggen. Even later het bericht van HRC dat ik naar binnen mocht gaan om op iemand te wachten. Met mijn Ducati shirt leek me dat geen goed idee. Motorsport is een algemene liefde maar ik vind het niet passend om op eigen houtje met een ander merk shirt te gaan zitten. Toch gaf mijn mede-“Honda Panigale” rijder aan dat het geen probleem was. Ik wachtte hem op en zo liepen Mr & Mrs Panigale naar binnen, hebben we de mooie routes in Italië besproken, de overeenkomsten die we hebben, het zakelijk karakter, het harde werken binnen de motorsport maar ook de anekdotes van de rijders en blikken en reacties. Ik heb in een deuk gelegen! Goed, dat was het bezoekje aan HRC…
Mijn andere Italiaanse vriend nog even spreken en gedag zeggen, hij die mij steeds weer zag lopen en bericht stuurde “catched”. Maar ook de vrienden op de tribune die me zo snel spotte. Ik dacht een keer incognito in zwart-wit te gaan ipv rood maar toch zag een van hen met steeds weer. Gekscherend vroeg ik hem of hij stiekem een GPS zendertje had geplakt.
Afijn, genieten was hét woord van 30 juni 2018. Einde van de dag, 18.45 uur, de paddock liep leeg en ik besefte dat ik trek kreeg. Nog even snel een patatje meepikken en dan gaan we dit mooie toneel weer verlaten.

De zondag brak aan en iedereen had hooggespannen verwachtingen voor vandaag. De meesten zetten in op Marquez maar Vinales viel me in positieve zin al 2 dagen op. Wat zou hij kunnen tijdens de race? Zou hij het kunnen voortzetten en vol houden?
De MotoGP race is nauwelijks meer samen te vatten. Zoveel inhaalacties, zoveel spektakel, zoveel escapes en adrenaline. Een Lorenzo die mogelijk een foutje maakte waardoor Rossi op zijn achterkantje klapte. Een wonder dat ze beiden op de baan bleven, maar het carbon op het kontje van Jorge was flink beschadigd. Persoonlijk vind ik het jammer dat hij de strijd met Andrea (Dovi) aanging terwijl ze P1 en P2 in handen hadden. Daardoor verloren ze wat tijd en kwam de rest van de kopgroep dichterbij en kon Jorge geen podiumplaats meer vasthouden. Ook Dovi redde het niet en moest genoegen nemen met een 4e plek, de meest zure uitslag misschien wel.
Marquez wist het uiteindelijk toch weer te ‘flikken’.. tijdens de QP wist hij ook op het laatste moment de pole voor zich op te eisen en nu deed hij hetzelfde voor die gouden bokaal.
De nummers twee en drie waren toch wel een verrassing: Rins 2e en Vinales 3e. Een bizarre en onvoorspelbare uitkomst als je het mij vraagt, zelfs al had ik een goed gevoel bij de pace van Vinales.

Ja de MotoGP leek in alle opzichten op een moto3 race. Wisselingen, redelijk grote kopgroep en soms kuip aan kuip maakten ze het een race om op het puntje van je stoel te gaan zitten en je adem in te houden.

Over moto3 gesproken. Die race werd toch wel getypeerd door de vele, vele penalty’s. De een na de ander sleepte er een binnen. Ook daar een grote kopgroep die op enig ogenblik zelfs de rondetijden lieten zakken om letterlijk naar elkaar te gaan kijken. Wie durfde de leiding te nemen?
Martin wist iets los te komen van de groep en helaas voor McPhee en Bezecci gingen zij er een paar rondes voordat de finishvlag zou zwaaien eraf. De kopgroep van 5 werd een kopgroep van 3 en daarmee was het podium al bepaald. Een podium met rijders van dubbele cijfers nog wel. Martin wist met zijn 88 de eerste plek op te eisen, Canet met 44 werd tweede en Bastianini werd met zijn bijpassende 33, 3e. De winnende Martin had het tijdens zijn crash op zaterdag nog wel even lastig. Hij had last van ademnood door de klap van de airbag die alle lucht uit hem perste.

Bij Moto2 werden minder penalty’s uitgedeeld. Fernandez was de ongelukkige, samen met de Nederlander Bo. Jammer voor hem want hij behaalde een 14e plek maar werd als gevolg hiervan teruggezet naar de 17e plek.
In die race reed een zwaar teleurgestelde Baldassarri de pitlane binnen. Hij streed mee om de kop van het veld maar had een lekke band! Iets bijzonders voor een motorcoureur.
En zo was de TT niet alleen bijzonder qua weertype, aantallen bezoekers, gezelligheid en gekheid, maar ook bijzonder qua momenten, acties, pentalty’s en dus lek rijden.

Op naar de volgende ronde! Ik heb er zin in. Hopelijk smullen we verder…

(foto’s volgen)

  • Mr & Mrs Panigale

  • Ducati friends

  • Een warme TT

25. jun, 2018

Kaartverkoop arrangementen MotorMuziekTheater Jumping Jack gestart

De kaartverkoop voor arrangementen naar MotorMuziekTheater over Jumping Jack Middelburg is inmiddels gestart. Je zult vast en zeker denken "maar dat is pas in mei 2019" . Dat klopt en toch zijn de boekingen al in volle gang.
Wil je verzekerd zijn van de beste plaatsen, reserveer dan nu alvast: op = op.

Alle informatie over Jumping Jack, het MotorMuziekTheater en de arrangementen vindt je in het menu JumpingJack.

18. mrt, 2018

Enthousiasme alom

Qatar... de baan met bijna net zoveel lichtjes als zandkorrels. Standaard de eerste race van het seizoen. Ondanks de vele tests tijdens de winter is het toch weer even wennen. Komt iedereen in het wedstrijd ritme? Hoe is het gevoel met de motor als het erop aan komt, welke verwachtingen hebben we met zijn allen?

Zo'n eerste race is altijd spannend. Spannend in de zin van opgelaten, ietwat zenuwachtig. Het moet toch maar weer gaan gebeuren. Maar ook spannend om te zien wie sterke ontwikkelingen heeft doorgemaakt.

Vele nieuwtjes die ons ter ore werden gebracht. Het meest opvallende was misschien toch wel dat 'het oudje' van de groep, Mister Valentino Rossi, nog eens twee jaar heeft bijgetekend bij zijn favoriete merk Yamaha. Een ander opmerkelijk nieuwtje is dat Tech3 met KTM zal rijden. Geen Yamaha meer, maar een overstap naar het Oostenrijkse merk.

Het licht gaat gelukkig weer op groen. 2018 is nu echt begonnen wat betreft MotoGP want WorldSBK heeft de aftrap al gehad. Ook daar spanning maar het lijkt alsof in dit veld iedere rijder toch wat meer druk voelt.
Mooie momenten, de groep die redelijk lang dicht bij elkaar bleef. Een Sam Lowes die zijn traditie van grindhappen ook tijdens deze allereerste race voortzette. Ene meneer Zarco die ronde na ronde domineerde, een fantastische wedstrijd reed maar het niet kon volhouden aan de kop. Marquez, Rossi, Crutchlow, Petrucci... ze deden mee, maar uiteindelijk was er maar 1 die het hoofd koel hield. 1 Iemand die altijd heel beheerst rijdt, heel doordacht de race opzet, zich niet laat leiden door paniek maar rustig zijn moment afwacht en strakke lijnen rijdt. En zo reed Desmo Dovi op de Ducati naar de finishlijn. Nog heel even probeert Marquez zijn fiets ervoor te zetten maar tevergeefs. Hij moet genoegen nemen met 5 punten achterstand. Rossi mag met zijn 39 jaar een prachtige 3e plek opeisen en we weten... iedereen die maar blijft zitten en voldoende podium rijdt maakt kans op de titel. Daarvoor hoef je niet altijd de hoogste trede te beklimmen.

Na afloop spatte het plezier eraf bij de mensen. Rossi genoot met volle teugen en gaf aan er niet aan te kunnen komen, nog niet! Marquez schaterde bij de flashback van de laatste ronde om te proberen die overwinning op te eisen. En onze Ducatist? Ook hij had er plezier in en kan een mooi feestje vieren vanavond. Morgen is de blik weer op wedstrijd 2. Vol gas vooruit!

Het wordt vast en zeker een seizoen om van te smullen... we gaan er de volgende keer wederom goed voor zitten.

  • Marc Marquez... een artiest op de motor. Niemand die de zo op het asfalt ligt als hem
    foto: RvM

  • Alex Marquez... die jongere variant. Wat een mazzel had hij tijdens zijn moto2 wedstrijd. De rem die aanliep, wat uiteindelijk toch goed kwam

18. feb, 2018

Arrangementen Jumping Jack beschikbaar!

JUMPING JACK MotorMuziekTheater- ARRANGEMENTEN


Jumping Jack… een legende. Motorsportliefhebbers uit alle generaties kennen de verhalen omtrent Jack Middelburg. De motorcoureur die als kassenbouwer geen fitness nodig had omdat hij de hele dag zwaar werk uitvoerde. Het racen was een uit de hand gelopen hobby, een uitlaatklep. Zijn manier van rijden was imposant. Spectaculair.
Hij deed mee aan diverse wedstrijden in binnen- en buitenland en uiteindelijk op het hoogste niveau van racen. Hij won zelfs diverse prijzen.
De motorsportliefhebbers kennen de verhalen, de Westlanders kennen de verhalen.. maar velen hebben Jack ook gekend en de latere generaties hebben vast en zeker de verhalen van dichtbij gehoord van vader of opa. Ja, Jack Middelburg, het was een markant persoon.. niet alleen in de motorsport maar ook in zijn dagelijks leven.

In het voorjaar 2019 wordt er op het enige echte TT-circuit een theatermusical opgevoerd, geheel in het teken van Jack Middelburg. Als Westlander wil je daar natuurlijk bij zijn en geheel ontzorgd worden!

Het duurt nog even, maar in de voorverkoop kunt u nu al arrangementen boeken of uw interesse aangeven. Er is keuze uit diverse arrangementen. Zo kunt u kiezen voor een dagarrangement of een tweedaags arrangement omdat de voorstelling laat in de avond zal eindigen en de reistijd vanuit Assen enige uren bedraagt. Er is zelfs een arrangement met een exclusieve rondleiding en wat te denken van het rondje over het circuit.. ook dat mag u meemaken. De exclusieve variant is voor een zeer beperkt gezelschap beschikbaar.

Voor bedrijfsuitjes en familiefeesten zijn speciale arrangementen in overleg beschikbaar.

Wilt u ook volledig ontzorgd worden en in de bus richting Assen genieten van een gezellig samenzijn, praten over motoren, herinneringen aan Jack ophalen en wat al niet meer, meld je dan aan via info@ducatiste.nl o.v.v. Jumping Jack.

arrangementen

Bekijk hier de arrangementen en mogelijkheden voor MotorMuziekTheater Jumping Jack (Middelburg)