Terugblik (deel 1): fanclub

Gepubliceerd op 24 april 2021 om 17:30

April blijft voor mij een speciale maand, in het bijzonder de jaren 2013 en 2014.

 

Jullie konden eerder al lezen dat toen ik mijn Ducati Panigale 1199 kocht, ik niet voor mogelijk kon houden dat mijn 'motorsport leven' er zo anders uit zou gaan zien. Handtekeningen, foto's en aangesproken en zelfs achterna gelopen worden in de paddock en op de tribune waren meer regel dan uitzondering. Echt eraan wennen kon ik niet; ik ben niet iemand die vol in de schijnwerpers hoeft te staan... maar dat stond ik wel. Velen kenden mij al in de paddock maar nu had ik een naam, een achtergrond en wisten ze veel meer van me.

De motorsport liefhebbers kennen de jaarlijkse motordag bij Ten Kate wel: de pitstopdag. Een weekend voordat de World Superbikes in Assen neerstrijken is er een gezellige dag bij de motordealer met stunts, muziek, eten, drinken, interviews en vooral veel bekenden. Bekenden die elkaar ineens hadden opgezocht zo voor het podium. En nog een bekende, en nog een. Op enig moment zei ik nog "nou dat is ook toevallig, zoveel bekenden bij elkaar". Toevallig was het allerminst.

We gingen naar de kantine en ik "moest ook maar even meelopen" en daar stond me een grote verrassing te wachten. Mijn eigen fanclub was opgericht. Compleet met speech, taart, cadeau en vrienden en fans. Dit speciale moment zag ik totaal niet aankomen en ik ben niet heel snel stil, maar had op dat moment weinig woorden. Ik kon alleen maar lachen, lachen om de actie om een fanclub op te richten, lachen om het complot wat zich rondom mij afspeelde, lachen dat dit werkelijkheid werd en ja ook lachen omdat ik heerlijk taart kon eten. 

 

Met gepaste trots en dankbaarheid blik ik terug op die periode. In een volgende terugblik het vervolg met vooral beeld en geluid.

 

Taart: Annette Knoops

Video: Jaap Kingma --> volgt in een volgend deel


«   »