Wat een Q2

Gepubliceerd op 19 juni 2021 om 16:35

Gaat MotoGP de Moto3 achterna?

 

Wat een bizarre FP4, Q1 en Q2 tijdens de MotoGP op Sachsenring in Duitsland. Niet alleen vanwege de extreem hoge temperaturen maar vooral vanwege het gedrag van de rijders. Het lijkt wel alsof de hitte hun naar het hoofd gestegen is. 


De een boos, de ander een vreemde manouvre, weer een ander die op de snelle lijn halfgas ging rijden en tot slot zelfs een aantal coureurs die het spelletje van de Moto3 overnamen door op elkaar te wachten en nagenoeg stapvoets te gaan rijden. Niet iets om trots op te zijn als je dit niveau rijdt.
Op enig moment moest Alex Marquez ontwijken en die maakte zich zo druk dat hij zelf andere rijders in de weg reed maar nog het meest zijn eigen broer Marc die hem tenauwernood kon ontwijken. Hij maakte zich niet (zichtbaar!) druk om de actie van zijn broer; de anderen dan weer wel en zo was er oververhitting van het asfalt alsook de koppies op de machines. 

De crash van Zarco in de slot van Q2 kwam erg hard aan en hij moest duidelijk bijkomen; gelukkig voor hem dat het in de slotfase gebeurde zodat hij nog wel de pole kon behouden. 

Mijn complimenten voor mijn vrienden en bekenden bij Ducati die niet aan het spelletje van 'slakken race' mee deden en hun eigen tempo reden. Op naar de race voor morgen. Als dit temperament en oververhitting er dan nog in zit...... 

fotocredit: Racesport.nl