Welkom op de website van Ducatiste die breder is dan de domeinnaam doet vermoeden. 

De website Ducatiste is ontstaan in 2013, het jaar dat veel verandering bracht. Ik was namelijk de eerste vrouwelijke Ducati rijdster van de toen nieuw uitgebrachte Panigale 1199 in de Benelux. Het begon met algemene publiciteit, fotoshoots volgden, uitnodigingen werden ontvangen en even later was daar een eigen magazine: Enitha’s Motor Magazine. Het schrijven vond ik altijd al leuk maar tot dat moment deed ik, los van redactioneel werk in een personeelsmagazine, niet veel ermee. Er zijn een heel aantal magazines uitgebracht en na dit ‘tijdperk’ was er even stilte. Voor de schermen dan, want achter de schermen werkte ik aan een boek dat eind 2020 werd uitgegeven. Het boek "Partner in crime, de autoverkoopster" is een detective die te koop is via alle boekhandels aangesloten bij CB (Centraal Boekenhuis) en via Bol.com.
Tijdens de Covid lockdown in 2021 besloot ik om een luchtig boekje uit te brengen. Een boekje dat in geen enkel opzicht te vergelijken is met het boek Partner in crime maar dat was ook de bedoeling. Dit boekje moest juist voor de niet-lezer zijn: compact, korte hoofdstukken, luchtige verhalen en dat over een duif. Mijn maatje Gino, mijn alles. De subtitel zegt eigenlijk al genoeg: verrassend en ondeugend. Uiteindelijk heb ik ook nog een kinderboek uitgebracht; Haartjepluk wat gaat over een kind met allerlei avonturen.

Verder kom je op deze website nog wat tegen over hardlopen. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat iemand lekker kan sporten maar schijn bedriegt. Toch is het me gelukt om vol te houden en zelfs wedstrijden te doen. Omdat onder andere het AMC mij heel goed geholpen heeft, wilde ik ook iets terug doen en dat heb ik gedaan in de vorm van een goede doelen loop. Voor onderzoek heb ik geld ingezameld en een route van 7 kilometer gelopen. 

 

Er is meer. Zo is er EW Support voor het organiseren van uiteenlopende zaken en uitjes en bak ik op bestelling voor mensen met een dieet zoals glutenvrij en/of suikervrij. Ik heb zelf gemerkt hoe lastig het is om lekker glutenvrij te kunnen eten, maar heb ook ervaring opgedaan in het bakken voor iemand met diabetes. Het assortiment bestaat uit o.a. appeltaart, cake, marsepeincake gebak, eierkoeken, koekjes. De smaak van zowel glutenvrij als suikervrij is niet te onderscheiden van de 'gewone' producten heb ik van mijn testpersoon vernomen. Je leest er meer over in dit bericht.

 

Zo zie je maar dat de website dan wel Ducatiste heet maar er veel meer is dan alleen maar motorsport... al is dat natuurlijk wel mijn passie!

 

 

Dikke Duc groet,

 

Enitha van der Wel