Op de vlucht... in een Mercedes-Benz

Gepubliceerd op 28 januari 2021 om 16:59

Het mag geen geheim zijn dat ik een meer dan groot liefhebber ben van auto's en motoren. Ik mag ook graag kijken naar Hunted. En laat ik daar nu een mooie combinatie op weten. 

 

Voor wie het programma niet kent: in Hunted gaan mensen een periode op de vlucht alszijnde echte criminelen. Ze mogen maximaal 48 uur op dezelfde plaats verblijven. De vele bewegingen in die periode maken dat je snel wordt gezien op beveiligingscamera's. Maar ook het in contact komen met bekenden om informatie voor het extractiepunt (finish locatie) te bemachtigen is iets waarbij je heel scherp moet zijn. De rechercheurs zetten alles op alles om je te vinden en maken van alle technieken gebruik, en dat zijn er ... veel, heel veel! 

Afgelopen week reed ik terug van mijn Mercedes-Benz dealer en waande ik me even kandidaat bij Hunted. Hoe zou ik het aanpakken, hoe lang zou ik uit hun handen blijven? Een van de belangrijkste punten is om je te blijven bewegen. Je moet en je wilt dat om steeds een ander spoor uit te zetten. Ik bedacht me dat ik de hulp van mijn dealer Van Mossel zou inschakelen. Verschillende auto's klaar zetten waarmee ik de periode zou kunnen overbruggen. Steeds een ander type, steeds een andere vestiging. Want wees nu eerlijk, als je zo gestresst bent terwijl je op de vlucht bent (want dat ben je!) dan wil je toch ook een klein beetje plezier en ontspanning beleven. Hoe doe je dat beter dan rond te rijden in een Mercedes... 

 

Ik zou bijna zeggen: kom maar op, ik ben er klaar voor. Niet alleen wat (auto)bewegingen betreft, maar ook wat betreft slaapplaats, contact met bekenden, tips of hunters langs geweest zijn. Ik denk dat ik een goed doordacht plan zou hebben, maar hunters worden ook slimmer en beschikken over meer techniek en laten we eerlijk zijn: vanaf de bank of uit de auto is het altijd makkelijker dan in werkelijkheid. Toch lijkt het me prachtig om de uitdaging aan te gaan en door heel Nederland reclame te rijden voor mijn dealer. Dromen mag en voor ik het wist was ik alweer thuis na mijn bezoekje aan Van Mossel Gouda.


Foto: Van Mossel Mercedes-Benz