Lekkernijen: gluten- suiker- en lactosevrij (of een andere combinatie)

Vanaf 2015 moet ik glutenvrij eten. Wat een worsteling was dat. Al die ingredienten en dan ook nog eens he-le-maal niet lekker. Ik vond het een lastig eerste jaar. Vooral in hotels tijdens het ontbijt vond ik het werkelijk verschrikkelijk en ook als ik bij de bakker kwam, was het behoorlijk afzien. Naar mate de tijd vordert, gaat het wel wennen. Je leert de ingredienten kennen, je gaat onderzoeken welke merken het beste van smaak zijn en ook het gemis wordt op een gegeven moment wel minder maar er zijn ook momenten waarop je gewoon even iets lekkers wilt. Of het nu in het weekend is, tijdens een feestje of verjaardag of met een feestdag. En het laatste dat je dan wilt is van die 'droge zooi' eten want eerlijk is eerlijk, in de meeste gevallen is dat toch waarheid? 


Naast het droge en minder smaakvolle is glutenvrij ook nog eens hartstikke duur en wat er aan gebak te verkrijgen is, is meestal ingevroren. In het Westland is geen lekker (vers) glutenvrij gebak verkrijgbaar. 

Sinds 2023 mocht ik ook kennismaken met iemand die suikervrij eet vanwege diabetes. Ik begon te experimenteren en kreeg het goede recept al vrij snel onder de knie. Mijn testpersoon die geen enkel dieet volgt, keurt het recept en proeft met precizie. In de meeste gevallen is de smaak niet van de glutenvolle en suikervolle producten te onderscheiden. 

 

Alle varianten zijn ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie. Het product dat ik gebruik, heeft de koolhydraten en dus melksuikers er nagenoeg volledig uitgehaald. Het bevat in de meeste gevallen 1 gram of minder koolhydraten per 100 gram waardoor iemand met een lactose intolerantie dit (nagenoeg altijd) kan verdragen.

 

Omdat ik iedereen iets lekkers gun en zelf weet hoe moeilijk (en duur) het soms is, heb ik besloten om op aanvraag te gaan bakken voor degene die dat wil. De varianten zijn: glutenvrij met suiker, glutenvrij zonder suiker en in de meeste gevallen dus geschikt voor mensen met een lactose intolerantie. Vooralsnog is het assortiment: cake, appeltaart, marsepeincake gebak, eierkoeken en div soorten koekjes. 

 

Wil je informatie of een bestelling plaatsen? Laat het me gerust weten. Ik neem dan contact met je op. 
Bezorging in 's-Gravenzande kost € 2,50 en elders in het Westland € 4,50. Buiten het Westland: in overleg of ophalen.